Ми писали про те, як харківські політики і партії вітали потенційних виборців і їх дітей зі святом Святого Миколая. В цьому тексті — читайте, як представники політикуму Харківщини поздоровляли містян і жителів області з Новим роком і Різдвом.

Почнемо з представників Радикальної парті Олега Ляшка. Голова харківського осередку партії Володимир Міненко 3 січня відвідав дитсадки в місті Первомайському та в селі Олексіївка Первомайського району Харківської області. Він подарував дітям подарунки і виступив перед ними з промовою.

07.01.2019 Kharkiv Lyashko1

Фото liashko.ua

4 січня Міненко разом з депутаткою Лозівської міської ради від Радикальної партії приїхав до вихованців Харківського міського центру соціально-психологічної реабілітації, поздоровив їх зі святами, подарував солодощі і прорекламував діяльність Олега Ляшка. До речі, матеріал про це, що може мати ознакаи «джинси» випустило місцеве видання «Харьковские известия».


Ще більш масштабно поздоровляв зі святами Дмитро Шенцев, нардеп і голова «Опозиційного блоку» в Харківській області — 4 січня він покликав дві тисячі дітей з Харківщини на виставу в цирк через свій благодійний фонд. Судячи з сайту цирка, це могло коштувати політику від 160 до 600 тисяч гривень.

07.01.2019 Kharkiv Shentsev1

Фото opposition.kharkov.ua

Так само вітав дітей мешканців Немишлянського, Слобідського та Індустріального районів Харкова і Віталій Хомутинник — 29 грудня за підтримки його іменного благодійного фонду близько двох тисяч дітей також побували в цирку.

Окрім цього, депутат Харківської обласної ради від  «Опозиційного блоку» Світлана Білохвостенко відвідала Чугуївський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей і передала його вихованцям солодощі від Благодійного фонду Дмитра Шенцева.

4 січня депутат Кіндрашівської сільської ради від ВО «Батьківщина» Наталія Казарєзова організувала і провела свято, на якому виступали казкові герої, в тому числі з мультфільму «Шрек».
07.01.2019 Kharkiv Batkivshina1

Також активісти осередку ВО «Батьківщина» в Куп’янському районі 2 січня розповсюджували серед місцевих жителів календарі і газети з Юлією Тимошенко та новорічними привітаннями від неї.

Влаштував поздоровлення для дітей, які живуть у Київському районі Харкова, і нардеп від «БПП «Солідарність» Олександр Грановський — за його сприяння 4 січня в Харкові пройшла вистава, під час якої роздавали солодощі і виступив сам Грановський. Новину, що може мати ознаки політичної реклами про цю подію випустили все ті ж «Харьковские известия».

Від нардепа-мажоритарника Валерія Писаренка, який входить до депутатської групи «Партія «Відродження», отримали набори з солодощами діти, які виховуються в 179 дитячому садочку Харкова — це зафіксували спостерігачі ОПОРИ

07.01.2019 Kharkiv Pysarenko1

Депутатка Харківської обласної ради та лідер Харківської регіональної організації партії «Наші» Валерія Мураєва роздавала солодощі дітям під час відкриття новорічної ялинки в Змієві та завітала разом із головою міської організації цієї ж партії до Зміївського учбово-виховного комплесу №1.

Колишня дружина голови партії «Наші» Євгена Мураєва подарувала вихованцям комплексу спортивні костюми, солодощі і фрукти, водила  хороводи і записала з ними новорічне привітання.

Голова Печенізької районної організації партії «БПП «Солідарність» Лариса Ярова привітала з Різдвом дітей Печеніжчини, чиї батьки брали участь у бойових діях в зоні ООС і подарувала їм набори солодощів.

В Дворічанському районі в Центрі дитячої та юнацької творчості дітей учасників ООС вітала голова місцевого осередку «БПП «Солідарність» Ірина Григоренко і подарувала дітям набори, схожі на ті, що дарувала Ярова.

«Практика дочасної агітації незареєстрованими кандидатами або іншими особами на їх користь з використанням благодійних фондів та ЗМІ, розповсюдження агітаційних матеріалів порушують основоположні засади та стандарти у сфері виборів. Зокрема принцип вільного волевиявлення – через використання ЗМІ (в тому числі й стандарти журналістської діяльності) та рівного виборчого права – через використання благодійних фондів, поширення агітаційних матеріалів. Це, як наслідок, створює завідомо нерівні умови для тих кандидатів, які не використовують такі методи», — коментує радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]