Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 25 грудня 2018 року зафіксували розповсюдження у місті Ізюм інформаційного бюлетеня «Панорама Харьковщины».

Контент газет зосереджений на критиці діючої влади і висловлюваннях представників «Оппозиційного блоку» Вадима Новинського і Дмитра Шенцева. Зокрема на першій шпальті розміщено матеріал «Развития экономики нет и не предвидится».

25.12.2018 Kharkiv bulleten 1

Окрім цього, у виданні активно висвітлюється діяльність іменного благодійного фонду Шенцева та описується чемпіонат по боксу серед чоловіків, який пройшов у Харкові за підтримки фонду.

25.12.2018 Kharkiv bulleten 2.jpg

Під жодним з матеріалів не вказано авторство, на останній сторінці зазначено, що видання є неперіодичним, надрукувало його ТОВ «ТРІАДА», а відповідальний за випуск і за друк А.Ф.Коваль.

«Такі інформаційні видання можна вважати політичною рекламою, тому що після нагнітання «зради» в заголовках автори наводять маніпулятивні коментарі конкретних осіб. А подібне висвітлення діяльності іменних благодійних фондів нардепів може бути оцінене, як дочасна прихована агітація»,  — коментує  координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що прихована реклама забороняється українським законодавством. У Законі «Про рекламу» (частина 3 статті 9) це питання регулюється так: «Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою «Реклама» чи «На правах реклами». Прихована реклама прямо забороняється частиною 5 цієї ж статті.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]