Партійну табличку офісу партії «Наші»в Сумах забризкали фарбою проти ночі 15 січня. Поліція зазначає, що до них звернень не надходило. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook лідер регіонального відділення партії «Наші» Олександр Соколов. На фото в повідомленні видно, що табличка забризкана червоною фарбою, ймовірно, з балончика. Під табличкою також написано фарбою «Посіпаки ФСБ».

За словами Олександра Соколова, партійці виявили пошкодження зранку. Цей інцидент він називає черговою провокацією.

«Хто за цим стоїть у мене своє переконання. Просто задайте питання, кому ми заважаємо, кому це вигідно, і хто контролює молодих патріотичних письменників на парканах», – йдеться у коментарі.

15 01 Sumy Sokolov

На момент підготовки матеріалу партійці щодо цього інциденту до поліції не звертались.

«Жодних звернень з цього приводу до поліції  не надходило. Щодо минулорічного конфлікту біля агітаційної палатки, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею «хуліганство», – зазначила у коментарі ОПОРІ речниця ГУ Нацполіції у Сумській області Ельвіра Біганова.

ОПОРА повідомляла про інцидент, пов'язаний із пошкодженням намету цієї політичної сили у листопаді 2018 року.

Як зазначила координаторка спостереження ОПОРИ за виборами в Сумській області Ірина Стегній, під час відведеного законом часу для агітації після реєстрації кандидата ЦВК такі дії можуть сприйматися як перешкоджання діяльності кандидата.

На момент цієї події та підготовки матеріалу Євгеній Мураєв ще не був офіційно зареєстрованим учасником президентських перегонів. Але сьогодні на вечірньому засіданні ЦВКзареєструвала Євгенія Мураєва кандидатом на посаду Президента України на виборах 31 березня 2019 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 та ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній, координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області