Попри те, що після візиту Олега Ляшка на Сумщину минув вже майже тиждень, місцеві ЗМІ продовжують публікувати матеріали зі згадками прізвища політика та його візиту в область. З 17 по 23 грудня спостерігачі ОПОРИ зафіксували у 4 інтернет-виданнях регіону матеріали, у яких повторно згадується візит політика на Сумщину.

У грудні Сумську область відвідали два потенційних кандидати на пост Президента України – лідер Соціал-демократичної партії Сергій Каплін та лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який був на Сумщині всього один день ще на початку місяця. ОПОРА згадувала деякі інформаційні матеріали, які висвітлювали зустріч лідера Радикальної партії з працівниками аграрних підприємств Роменщини та Липоводолинщини. Публікації та телесюжети про  візит потенційного кандидата на пост Президента були оприлюднені наступного дня та через день по завершенню візита. На сторінці у Facebook «Радикальна партія Сумщина» повідомлення про перебування політика у Перехрестівці та Беєвому опублікували 12 та 13 грудня. Втім, через тиждень сумські ЗМІ та соцмережі знову заговорили про подробиці візиту партійного лідера в область.

19 грудня інтернет-видання «Данкор» опублікувало матеріал «Фермери можуть відродити село, але їм потрібна допомога держави». У ньому, окрім подробиць спілкування політика з керівниками аграрних підприємств та громадою села Беєве, розміщено фото з навчального закладу. В тексті матеріалу зазначається, що «нарада з фермерами відбувалась у сільській школі». А на одному з  фото, які ілюструють публікацію, Олег Ляшко в класі передає дітям подарунки. Фото містить підпис «Старшокласникам – ноутбук, молодшим – солодощі. Олег Ляшко приїхав в гості не з порожніми руками».

24 12 2018 Lyashko 2

24 12 Lyashko dankor

20 грудня такий матеріал був опублікований на інтернет-сторінці видання «Ваш шанс». Публікація «Щоб село жило, підтримувати потрібно фермерів, а не латифундистів», у якому також йдеться про візит партійця на Липоводолинщину.

24 12 2018 Lyashko vashshans

21 грудня на сторінці у мережі Facebook «Радикальна партія Сумщина» з'явився допис про відвідування політиком Липоводолинського НВК.

Щодо дати і мети цього візиту, у тексті сказано, що відбувся він напередодні Дня Святого Миколая, у рамках робочої поїздки. У дописі йдеться про те, що Олег Ляшко подарував школярам ноутбук «для удосконалення та модернізації навчального процесу у їхній школі».

24 12 2018 Lyashko 1

«Гарячі» новини про перебування Олега Ляшка на Сумщині публікуються і донині. У неділю, 23 грудня інтернет-видання «SumyPost» розмістило матеріал «Олег Ляшко захищає Сумщину у Верховній Раді». І хоча політик був на Сумщині 12 грудня, матеріал починається словами «Напередодні Святого Миколая Олег Ляшко відвідав Сумщину. Жителі Липоводолинського і Роменського районів до останнього не вірили, що до них їде Лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Адже окрім місцевих депутатів, люди не бачили, щоб до них приїздив політик держаного рівня». Далі у матеріалі йдеться про виступ лідера Радикальної партії з парламентської трибуни, де він згадує підприємства і території, які відвідав напередодні.

Публікація закінчується словами «Слідкуйте за новинами, адже боротися з корупціонерами Сумщини буде Майбутній Президент Олег Ляшко».

24 12 2018 Lyashko Sumypost

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Валерія Шапіро нагадує, що оскільки виборча кампанія офіційно розпочнеться лише 31 грудня, то таку дочасну агітацію не можна відносити до порушення виборчого законодавства. Але така тенденція може призвести до порушення рівності усіх кандидатів після початку офіційної агітації.

Варто також зазначити, що ЦВК у своєму повідомлені від 15 листопада 2018 року попереджала всіх суб’єктів виборчого процесу, що дочасна агітація – поза законом.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області