У Бурині, що на Сумщині, спеціальна виборча дільниця №590095 (Буринська ЦРЛ) залишилася без бюлетенів і в день виборів не буде функціонувати, повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У Буринській міській виборчій комісії пояснили, що бюлетенів на цю дільницю вони не передбачили, оскільки не було документа, на підставі якого могли б це зробити.

За словами представників ТВК, вони керувалися частиною 1 статті 34 Закону України «Про місцеві вибори», відповідно до якої списки виборців складаються на підставі відомостей, поданих керівником закладу охорони здоров'я.

Оскільки головний лікар Буринської ЦРЛ подав відомості, що виборців з обмеженими можливостями пересування на дільниці немає, ТВК не отримала інформації, на підставі якої мала б змогу замовити бюлетені для зазначеної спецдільниці.

Водночас, відповідно до додатку 1 Постанови ЦВК № 197 від 28.08.2015, для спеціальних виборчих дільниць виборчі бюлетені виготовляються на підставі наданих виборчими комісіями спеціальних виборчих дільниць відомостей з урахуванням кількості ліжко-місць у відповідному закладі охорони здоров’я, визначену на підставі відомостей, поданих керівниками відповідних стаціонарних закладів охорони здоров’я, а також максимальної кількості членів дільничної виборчої комісії, визначеної частиною третьою статті 23 Закону.

Втім, у Буринській міській виборчій комісії кажуть, що такої інформації від ДВК до них не надходило.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній,

координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області

тел. +380663055190

[email protected]

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.