Через несприятливі погодні умови на виборчих дільницях Львівської, Рівненської та Закарпатської областей відсутнє електропостачання.

Так, у приміщеннях для голосування на виборчих дільницях у Сколівському районі зникла електроенергія. Таку ситуацію спостерігачі ОПОРИ зафіксували у селах Ялинкувате та Хащованя. Без світла продовжує працювати і ТВК в Рудках Самбірського району.

Крім цього, у Рівненській області на ДВК №560157 (с. Лішня Демидівського району) та ДВК №560158 (с. Дубляни Демидівського району) та у приміщенні Демидівської селищної виборчої комісії  періодично зникає електропостачання. 

Без світла працюють в населених пунктах Довге Поле (ДВК № 210554), Ярок (ДВК № 210574), Стрипа (ДВК № 210575) та Холмець (ДВК № 210587). Не було електроенергії і в селі Підгорб (ДВК №210555), але на даний момент електропостачання вже відновлене. 

Зазначимо, що до кінця світлової доби варто відновити постачання електроенергії, оскільки її відсутність унеможливить підрахунок голосів.

 

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.