Ще до офіційного початку виборчої кампанії в Одеській області зафіксовано випадки непрямої агітації за потенційних кандидатів у Президенти України.  Про це свідчать дані моніторингу Громадянської мережі ОПОРА у період з 23 листопада по 23 грудня.

У грудні народний депутат Роман Семенуха (партія «Об’єднання «Самопоміч») побував в Одесі та виступив одразу на декількох телеканалах, а також прочитав лекцію студентам «Чому не слід молоді їхати з України». Під час виступів він відстоював позицію, що на посаді президента України має бути нова, «незалежна від олігархів» людина, яка «ніколи не була міністром, чи прем'єр-міністром». Резюмуючи свої виступи, він наголошував, що «Андрій Садовий – гідний кандидат у президенти, який буде служити людям».

Його колега по партії, народний депутат Василь Гацько також виступив перед студентами разом із Семенухою та побував на одному з одеських телеканалів. Під час розмови з журналістами він зауважив позитивні риси потенційного кандидата у президенти Андрія Садового.

28 12 2018 Odesa semenukha hatsko

28 12 2018 Odesa semenukha hatsko2

Ще одним «віп-агітатором» став Одеський міський голова Геннадій Труханов. Під час свого щорічного публічного звіту перед громадою 30 листопада він заявив (відео з 50 хв 25 с), зокрема, що зростання бюджету міста у декілька разів стало можливим «завдяки курсу. Курсу, взятому країною, взятому Президентом на децентралізацію. І, дивлячись сьогодні на зростаючі рейтинги органів місцевого самоврядування, мерів міст, я скажу, що, звичайно, це стало можливим в цих умовах, коли ми отримали право ефективно розпоряджатися коштами, коли нам наповнили бюджет вперше за багато десятирічь. Ми звертаємося до Президента і бачимо  підтримку в тих питаннях, що реформа не повинна зупинятися», – зазначив міський голова, після чого в залі, заповненій службовцями, пролунали оплески.

Нагадаємо, що згідно із частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.