Роботу виборчої дільниці №510685 (с. Лиманка, ж/м "Радужний", 11) було частково паралізовано. Про це повідомляє координатор Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області.

Так, ще з початку голосування на цій дільниці було зафіксовано випадки видачі виборчих бюлетенів виборцям, які не відносяться до відповідного виборчого округу (є виборцями в інших виборчих округах). Ще зранку така ситуація викликала обурення виборців та скандал на дільниці.

Однак згодом ситуація тільки загострилась. Присутні на дільниці виборці, офіційні спостерігачі та довірені особи кандидатів вимагали від голови комісії зареєструвати їхні скарги та прийняти рішення щодо належної організації роботи виборчої дільниці. Голова комісії, в свою чергу, спочатку приймала такі скарги, однак потім відмовилися їх приймати і взагалі усунулась від будь-яких дій.

Тим часом присутні на виборчій дільниці почали вчиняти дії, що мають ознаки тиску на виборчу комісію.

Згодом на виборчій дільниці з'явився чоловік, який представився Олексієм, та вивів голову і секретаря комісії з дільниці на вулицю разом з документами та печаткою. Голова та секретар комісії покурили і через 10 хвилин повернулися назад. Після цього суперечка продовжувалася між згаданим Олексієм, який взяв на себе повноваження голови, та іншими присутніми на дільниці.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, такі дії містять ознаки злочину, передбаченого статтею 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності виборчої комісії). За її словами, правоохоронці мають звернути увагу на цю ситуацію та з’ясувати, чи мало місце втручання в роботу комісії.

Через сварку на виборчій дільниці, комісія на даний час не змогла відправити на виїзд членів комісії для організації голосування на дому.

На даний час сварки у приміщенні виборчої дільниці 510685 (ж/м "Радужний", 11) припинилися і комісія почала приймати скарги.