Таїровська ТВК на Одещині отримала бюлетені від підприємства-виготовлювача із запізненням через судові розгляди. Про це повідомляє координатор Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області.

Таїровська селищна виборча комісія отримала виборчі бюлетені для голосування на перших виборах Таїровської селищної ради та Таїровського селищного голови лише 22 грудня, таким чином порушивши строки, визначені законодавством.

Відповідно п.2 ч.1, ч. 2 ст. 75 Закону України "Про місцеві вибори" територіальна виборча комісія отримує в упаковці підприємства-виготовлювача виготовлені виборчі бюлетені не пізніш як за 4 дні до дня голосування, тобто до 19 грудня включно.

Голова Таїровської ТВК Олег Буравльов, у коментарі спостерігачеві ОПОРИ, називає причиною невчасного отримання виборчих бюлетенів розгляд комісією декількох судових постанов щодо відмови у реєстрації кандидатам на цих виборах, що у перспективі могло призвести до внесення змін до тексту виборчого бюлетеня після розгляду таких судових рішень.

Зазначимо, кількість виборчих бюлетенів на виборах Таїровського селищного голови та депутатів Таїровської селищної ради становить по 11 121 екземплярів на кожні вибори.