За останній місяць 2018 року ОПОРА зафіксувала три десятки сюжетів, інтерв’ю та звернень на місцевих телеканалах, в яких фігурують представники восьми політичних партій. Серед них − потенційні кандидати в Президенти України та місцеві політики.

Упродовж грудня в ефір вийшли 12 телесюжетів про партію «БПП «Солідарність» та її представників. Так, на телеканалі «НІС-ТВ» було показано 11 сюжетів у програмі «Об’єктив». У них йшлося про участь Президента України в Форумі, присвяченому 70-річчю проголошення Декларації ООН про права людини; його виступ на Форумі місцевого самоврядування; нагородження Петром Порошенком українських військових із нагоди професійного свята; зустріч діючого Президента України з Президентом Литви; його коментар із приводу рішення щодо припинення договору про дружбу з Росією; про представлення Петром Порошенком митрополита Єпіфані; про підсумки воєнного стану, які під час візиту на Донеччину підбив Президент та ін. Окрім того, на телеканалі вийшли дві передачі «Добрий вечір» із головою фракції партії «БПП «Солідарність» у міській раді Оленою Кісельовою та представником цієї ж партії в обласній раді Михайлом Талпою.

Ще один сюжет про прес-конференцію чинного Президента Петра Порошенка, присвячену наданню Томосу православній церкві України, вийшов на телеканалі «Миколаїв».

04 01 BPP na TK Mykolaiv

«Опозиційний блок» на миколаївському телебаченні «засвітився» п’ять разів. Гостями  програми «Добрий вечір» були народний депутат Олександр Вілкул та голова фракції «Опозиційний блок» у міській раді Ігор Дятлов. 22 грудня в програмі «Об’єктив» (телеканал «НІС-ТВ») був показаний коментар голови фракції «Опозиційний блок» у міській раді Ігоря Дятлова. Ще два сюжети на цьому ж телеканалі були присвячені візиту нардепа Олександра Вілкула до Миколаєва та з’їзду партії, під час якого був визначений кандидат у Президенти України.

04 01 Vilkul na NIS TV

На комунальному телеканалі «МАРТ» у грудні було показано чотири «Актуальних коментарів» від голови обласної організації партії «Основа» Артема Ващиленка. Вони стосувалися зниження ціни на газ, забезпечення прав громадян, соціального захисту, підвищення пенсій.

04 01 Vashilenko na TK MART

Про депутатську групу «Опозиційна платформа – За життя»  на миколаївському телебаченні вийшло три сюжети. На телеканалі «НІС-ТВ», в програмі «Добрий вечір», було зафіксовано два інтерв’ю з її керівником в обласній раді Володимиром Фроленком. Також на телеканалі «НІС-ТВ» 21 грудня вийшов сюжет про створення на базі фракції «Опозиційний блок» депутатської групи «Опозиційна платформа – За життя», про яке було оголошено під час сесії обласної ради. А 28 грудня на цьому ж телеканалі вийшов сюжет про святковий захід для дітей з віддалених сіл, організований депутатом облради Володимиром Фроленком.

04 01 Frolenko na NIS TV

Ще три телесюжети були присвячені «Об’єднанню «Самопоміч». Зокрема це два інтерв’ю на телеканалах «НІС-ТВ» та «МАРТ» із народним депутатом Романом Семенухою, який у грудні відвідав Миколаїв, а також головою фракції в міській раді Федором Панченком.

6 грудня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про з’їзд партії УКРОП, на якому був представлений потенційний кандидат у Президенти Олександр Шевченко. 26 грудня сюжет про концерт студії «Квартал 95», під час котрого комік Володимир Зеленський заявив, що партія «Слуга народу» йде в політику, показав телеканал «НІС-ТВ». Ще один сюжет цього телеканалу був присвячений голові обласної організації «Народного фронту» Вадиму Підберезняку, який виділив кошти на ремонт кабінету хімії в Первомайській ЗОШ № 12.

04 01 UKROP na NIS TV

«Використання даної форми публічної активності часто мало ознаки саме дочасної агітаційної роботи, що є негативним моментом щодо дотримання принципу рівності для суб’єктів виборчого процесу. ЦВК закликала суб’єктів про утримання від дочасної агітаційної роботи, і дане дослідження підтверджує ігнорування відповідних рекомендацій. Слід пам’ятати, що відповідно до виборчого законодавства,  кожна політична сила має право доступу до ЗМІ на рівних умовах,  і під час виборчого процесу агітаційні матеріали на ефірах повинні бути профінансовані виключно з виборчого фонду відповідного суб’єкта», – зазначає координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області.

 
За коментарями звертайтеся: