За два останні місяці Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала відеосюжети, телепередачі, актуальні коментарі за участі представників шести політсил. Найбільш активно себе та свою діяльність за допомогою місцевого телебачення рекламувала партія «БПП «Солідарність».

Так, у жовтні було зафіксовано три сюжети  про партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність», які вийшли на ТРК «НІС-ТВ». Вони містили згадки про Миколаївську обласну організацію партії, а також одне інтерв’ю з головою Березнегуватського партійного осередку Вікторією Доценко  (у програмі «Добрий вечір»). На цьому ж телеканалі був показаний сюжет про візит на Миколаївщину потенційного кандидата від Громадянської позиції Анатолія Гриценка та відкриття громадської приймальні.

07 12 Docenko efir

Окрім того, в жовтні було зафіксовано 3 «Актуальних коментарі» від голови Миколаївської обласної організації партії «Основа» Артема Ващиленка на комунальному телеканалі «Март».  Окрім того, на телеканалі «НІС-ТВ» з’явився  один сюжет про робочий візит народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула до Миколаєва, його інтерв’ю у програмі «Добрий вечір» та 4 епізодичні згадки про партію. Гостем програми «Добрий вечір» був і Юрій Дерев’янко, народний депутат від «Руху нових сил». Також про його візит вийшов сюжет на цьому телеканалі. Лише раз місцеві телеканали згадали про партію «Батьківщина», представники якої ініціювали проведення мітингу проти підвищення цін на газ.

07 12 Osnova efir

 У листопаді на місцевому телебаченні тричі «засвітилась» Радикальна партія Олега Ляшка (сюжети виходили на ТРК «НІС-ТВ»). Найбільше сюжетів (аж 11) ОПОРА зафіксувала про партію «БПП «Солідарність». Вони виходили на телеканалах «НІС-ТВ» та «Миколаїв». Два сюжети стосувалися зустрічі Президента України Петра Порошенка та Канцлера Німеччини Ангели Меркель із журналістами, а також засідання Ради регіонального розвитку у Києві.

На телеканалі «Март» упродовж листопада вийшло в ефір 4 «Актуальних коментарі» від очільника обласної організації «Основи», а також одне інтерв’ю потенційним кандидатом від Громадянської позиції Анатолієм Гриценком у програмі «Діалог». Двічі згадали про народного депутата від УКРОПу Олександра Шевченка на телеканалі «НІС-ТВ», один раз – про партію «Батьківщина».  Про мітинг представників «Руху нових сил» під стінами облдержадміністрації зняла сюжет ТРК «НІС-ТВ».

Як наголошує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області:

«Політичні сили або місцеві команди потенційних кандидатів використовують аудіовізуальні ЗМІ для поширення інформації про свою діяльність, і в цьому нема жодних порушень. Слід пам'ятати, що згідно ст. 61 ЗУ «Про вибори Президента України» кожна політична сила має право доступу до ЗМІ на рівних умовах і під час виборчого процесу агітаційні матеріали на ефірах повинні бути профінансовані виключно з виборчого фонду відповідного суб'єкта».

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)