Львівський окружний адміністративний суд  визнав протиправними дії Сокальської районної виборчої комісії щодо відмови включення до складу дільничних виборчих комісій подання від кандидата на посаду міського голови Великомостівської ОТГ Романа Кісілевича, висуванця ВО «Свобода».

13 жовтня Сокальська районна виборча комісія прийняла Постанову №11 «Про відмову включення до складу дільничних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів 29 жовтня 2017 року, подання від Романа Кісілевича, кандидата на посаду Великомостівського міського голови від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода». 

News Lvivska 21.10.2017 Postanova vk

Виборча комісія мотивувала своє рішення тим, що Роман Кісілевич «не є суб’єктом виборчого процесу, а є висуванцем від політичної партії, яка є суб’єктом виборчого процесу і подання від якої вже включено для формування складу дільничних комісій». 

Таким чином, комісія порушила частину 1 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори», де визначено, що право подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій мають:

1) місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради поточного скликання;

2) місцеві організації політичних партій, кандидатів у депутати від яких зареєстровано в багатомандатних виборчих округах;

3) кандидати у депутати в одномандатних виборчих округах;

4) кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости.

Сокальська районна організація політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звернулася до суду з проханням визнати незаконною та  скасувати відповідну Постанову (єдиний унікальний номер справи - №813/3716/17).

19 жовтня Львівський окружний адміністративний суд своїм рішенням задовольнив позовну заяву повністю: визнав протиправною та скасував Постанову №11 від 13 жовтня 2017 року «Про відмову включення до складу дільничних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів 29 жовтня 2017 року подання від Романа Кісілевича, кандидата на посаду Великомостівського міського голови від політичної  партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можназвертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Наталія Радиш, координаторка громадського спостереження за виборами у Львівській області

тел.: 098  765 86 22

email: [email protected]  

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.