Вчора, 1 листопада, у Сєвєродонецьку поблизу міськради були поширені листівки з ознаками «чорного піару» проти потенційної кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко. Про це повідомляють спостерігачі Громадської мережі ОПОРА.

На вказаних листівках зображена імітація відомого портрету лідерки цієї політичної сили. За допомогою графічних редакторів паросток пшениці замінено на газовий кран. Фото супроводжує напис: «Наші наміри – підвищити ціни на газ для населення до рівня світових». Юлія Тимошенко, 2008 рік».

2 11 2018 Luganshchyna lystivky 1

2 11 2018 Luganshchyna lystivky 2

2 11 2018 Luganshchyna lystivky 3

Варто зазначити, що листівки з’явились напередодні проведення мітингу Луганської обласної організації ВО «Батьківщина» проти підвищення тарифів на газопостачання за участю народного депутата від цієї ж політичної сили Вадима Івченка.

Голова Луганської обласної організації ВО «Батьківщина» Ірина Верігіна у своєму коментарі спостерігачам ОПОРИ зазначила, що напередодні оголошення виборів неодмінно будуть спостерігатися різноманітні провокації та їхня політична сила до них готова.

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольги Коцюруби, агітація – це не лише розповсюдження закликів голосувати за когось, але й проти когось. «У даному випадку наявні ознаки дочасної прихованої агітації, яка може спонукати виборців голосувати проти майбутньої кандидатки», – зазначила вона.