У друкованих ЗМІ Кіровоградщини з’явилася низка публікацій, які можуть мати ознаки «чорного піару». Матеріали критикують двох потенційних кандидатів на пост президента України. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

З початку листопада матеріали, що можуть мати ознаки «чорного піару», були розміщені у трьох газетах Кіровоградської області – «Діалог», «Сільське життя плюс», «21-й канал». Критика спрямована проти двох потенційних кандидатів на пост президента України – Юлії Тимошенко та Анатолія Гриценка.

Зокрема, в газетних статтях про Юлію Тимошенко пишуть про її зустріч із «каталонським сепаратистом» та газовий борг часів її прем’єрства.

14 11 2018 Kropyvnytskyj gazeta 21 kanal min

14 11 2018 Kropyvnytskyj gazeta 21 kanal 2 min

У свою чергу, Анатолія Гриценка в газетних статтях звинувачують у знищенні армії, відпочинку за кордоном під час Революції гідності, співпраці з представниками «Партії регіонів».

14 11 2018 Kropyvnytskyj gazeta silske zhyttia plus min

14 11 2018 Kropyvnytskyj gazeta dialog min

Цікаво, що в газеті «Діалог» розмістили на одному розвороті позитивний матеріал про Юлію Тимошенко та статтю, що може мати ознаки «чорного піару».

14 11 2018 Kropyvnytskyj gazeta dialog 2 min

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, агітація – це не лише розповсюдження закликів голосувати за когось, але й проти когось. «У даному випадку наявні ознаки дочасної прихованої агітації, яка може спонукати виборців голосувати проти майбутньої кандидатки», – зазначила вона.