На Кіровоградщині пройшли перші засідання виборчих комісій у чотирьох об’єднаних територіальних громадах, у тому числі трьох ОТГ, створення яких оскаржує у суді народний депутат Артем Вітко. Територіальні виборчі комісії на Кіровоградщині взяли до відома повідомлення ЦВК щодо ухвали Окружного адміністративного суду міста Київ про зупинення дії рішень місцевих рад щодо добровільного об’єднання та продовжили виборчий процес згідно з календарним планом ЦВК.

Як повідомляла ОПОРА, Центральна виборча комісія не скасувала вибори у 34 об’єднаних територіальних громадах, які були під загрозою, а взяла до відома ухвалу Окружного адміністративного суду міста Київ про забезпечення адміністративного позову депутата Артема Вітка. У цьому списку три громади з Кіровоградської області: Мар'янівська сільська ОТГ Маловисківського району; Червонополянська сільська рада, яка входить в Піщанобрідівську ОТГ, Добровеличківського району; Дружелюбівська сільська рада, яка входить у Доброволечківську ОТГ.

Секретар ЦВК Наталія Бернацька вважає, що територіальні виборчі комісії мають вирішити, чи відбудуться вибори у територіальних громадах.

«Центральна виборча комісія не  забороняла вчиняти якісь окремі дії щодо організації цих місцевих виборів. Але були дуже неоднозначні формулювання в самій ухвалі. Тому більшість членів комісії підтримала необхідність направлення даної ухвали до безпосередньо ТВК, ОДА і казначейства для того, щоб вже вони самі визначалися, як виконувати рішення суду. Для мене відкрите питання взагалі після цієї ухвали, в яких ОТГ пройдуть, в яких не пройдуть, як це буде відбуватися. Але тут вже будуть визначатися на місцях, у зв’язку з отриманням даної ухвали, і аналізувати, яким чином вона стосується чи не стосується окремих суб’єктів», – прокоментувала Наталія Бернацька.

«У Добровеличківській та Маловисківській районних ТВК отримали ухвалу ЦВК. Виборчий процес не зупинили, а взяли інформацію до відома. На сьогодні сформовано Мар’янiвську, Пiщанобрiдську та Попельнастiвську сільські та Добровеличківську селищну виборчі комісії, проведено перші їх засідання», – зазначила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА  в Кіровоградській області.

Виборчий процес у чотирьох об’єднаних територіальних громадах Кіровоградській області – трьох сільських та одній селищній розпочався 3 листопада. Вибори відбудуться 23 грудня.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)