Дільнична виборча комісія виборчої дільниці №260454, яка розташована у фельдшерсько-акушерському пункті с. Стопчатів Косівського району (Яблунівська ОТГ), розмістила місце видачі бюлетенів та кабінки для голосування разом зі скриньками для бюлетенів у різних приміщеннях.

Приміщення для голосування на виборчій дільниці у с. Стопчатів розділено на три кімнати, в одній кімнаті засідає керівний склад комісії, в другій відбувається видача бюлетенів для голосування, а в третій розташовані кабінки для голосування і скриньки для бюлетенів.

«Такаорганізація роботи виборчої комісії є порушенням частини 4 статті 76 Закону України «Про місцеві вибори», де вказано, що приміщення для голосування повинно бути обладнано таким чином, щоб місця видачі виборчих бюлетенів, кабіни для таємного голосування, виборчі скриньки для голосування розташовувалися у полі зору членів дільничної виборчої комісії та осіб, які відповідно до цього Закону мають право бути присутніми у приміщенні для голосування», – зазначив Остап Матківський, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Івано-Франківській області.

Таким чином, було ускладнене і спостереження за процедурою голосування.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Остап Матківський,
координатор громадського спостереження/довготерміновий спостерігач за виборами у Івано-Франківській області
тел.: 093 32 53 192, 098 82 75 061
(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.