У селі Гаврилівка, що входить до Переріслянської громади, спостерігач ОПОРИ зафіксував на відео організований підвіз виборців.

Спостерігачу ОПОРИ вдалося зафіксувати на відео, як здійснюється організований підвіз виборців до виборчої дільниці, що у селі Гаврилівка. На запитання до водія про те, хто його найняв, той невиразно вимовив прізвище, схоже на Гараздюк. Слід зазначити, що у Переріслянській ОТГ кандидатом у депутати місцевої ради по одномандатному виборчому округу № 1 балотується шляхом самовисунення підприємець Василь Гараздюк.

Згодом біля мікроавтобуса спостерігач помітив згаданого кандидата, який стверджував, що то не він найняв мікроавтобус, а представники церковної громади.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, всі дії щодо організації та проведення виборів можуть фінансуватися або з коштів бюджету, або за рахунок кошів виборчого фонду. Тільки визначені законом способи фінансування можуть гарантувати дотримання принципу рівності кандидатів. При наявності фактів підвезення виборців правоохоронні органи повинні перевірити, за які кошти здійснювалося таке підвезення, чи підвозилися лише прихильники окремих кандидатів, чи всі виборці.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Остап Матківський,
координатор громадського спостереження/довготерміновий спостерігач за виборами у Івано-Франківській області
тел.: 093 32 53 192, 098 82 75 061
(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.