В Новоолексіївській сільській об'єднаній територіальній громаді Приморського району Запорізької області 24 грудня відбудуться вибори депутатів сільської ради та сільського голови. До вказаної громади входять такі села: Манулівка (виборча дільниця №230513), Петрівка (виборча дільниця №230514), Новоолексіївка (виборча комісія №230515), Лозоватка (виборча дільниця №230516).  Загальна кількість виборців у Новоолексіївській сільській об'єднаній територіальній громаді складає 1 847 осіб, з них 38 – голосуватимуть за місцем проживання. Вибори проходитимуть у 14 одномандатних округах, на 4 виборчих дільницях.

УТВОРЕННЯ ТВК

Згідно із частиною 1 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори» склад територіальної виборчої комісії формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій партій з урахуванням обмежень у кількості не менше 9 і не більше 18 осіб. Так, Новоолексіївська сільська виборча комісія має 16 членів.  Голова ТВК подана від місцевої організації політичної партії «Народний фронт», заступник голови – «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», секретар – Аграрної партії України.

Крім того, три члени комісії представляють «Опозиційний блок», по два члени комісії представлені від місцевих організацій політичних партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Народний фронт», Радикальна партія Олега Ляшка, ВО «Батьківщина», по одному представнику від партій «Наш край» та «УКРОП».

zaporizka grafika

 

УТВОРЕННЯ ВИБОРЧИХ ОКРУГІВ

Відповідно до частини 2 статті 17 Закону України «Про місцеві вибори» для проведення виборів депутатів сільської, селищної ради відповідна сільська, селищна територіальна виборча комісія не пізніш як за 38 днів до дня чергових або перших місцевих виборів утворює одномандатні виборчі округи з приблизно рівною кількістю виборців у кожному, в кількості, що дорівнює загальному складу відповідної місцевої ради. Благовіщенська сільська виборча комісія утворила 14 одномандатних виборчих округи з виборів депутатів до ОТГ.

КАНДИДАТИ НА ПОСАДУ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ

За посаду голови  об’єднаної територіальної громади змагатимуться 2 кандидати-самовисуванці – Сергій Дубовик та Андрій Міріленко. Сергій Дубовик є чинним сільським головою, Андрій Міріленко є членом ПП «Національний корпус».

КАНДИДАТИ В ДЕПУТАТИ

На виборах до Новоолексіївської сільської ради зареєстровано 77 кандидатів у депутати відповідної громади. Своїх кандидатів висунули шість місцевих організацій партій: «УКРОП», Аграрна партія України, «Національний корпус», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Наш край», ВО «Батьківщина».

Найбільшу кількість кандидатів висунула місцева організація Аграрної партії – 14 осіб (за кількістю одномандатних округів), найменше – ВО «Батьківщина», яка зареєструвала лише одну особу.  

За даними ТВК, із 77 кандидатів 34 кандидати в депутати є самовисуванцями.

zaporizka kandydaty

ПОЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ ТА ЗВІТНІСТЬ КАНДИДАТІВ

За спостереженнями ОПОРИ, лише кілька політичних сил активно ведуть передвиборчу агітацію в ОТГ, зокрема «УКРОП», «Національний корпус», «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Серед політичної агітації переважають друковані матеріали. Спостерігач ОПОРИ виявив агітацію кандидата на посаду голови ОТГ Андрія Міріленка, розміщену на електричних стовпах, що порушує правила благоустрою. 

Варто додати, що більшість представлених політичних партій подали до ТВК приклади своїх агітаційних матеріалів.

За даними ТВК, звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду надав лише один кандидат на посаду голови ОТГ – Андрій Міріленко. 

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів  (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)