У народного депутата Олександра Ревеги є зареєстрований іменний благодійний фонд, однак у відкритому доступі немає інформації про його діяльність за останні два роки. Нардеп ще є членом громадських об’єднань «П’ятигірське сільське споживче товариство» та «Садівницьке товариство «Берізка».

Олександр Ревега – народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Хорватія, Французькою Республікою, Китайською Народною Республікою, Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, Федеративною Республікою Німеччина,  Сполученими Штатами Америки та Державою Ізраїль. 

На позачергових виборах  до Верховної Ради 2014 року обраний народним депутатом 8-го скликання у виборчому окрузі №63 (м. Бердичів).Балотувався як самовисуванець, нині член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка».  На момент обрання працював директором ТОВ «ОРАВТОБУД». Проживає в смт Гришківці Бердичівського району Житомирської  області.

09.01 Zhytomyr Revega opora

В електронній декларації нардепа за 2017 рік вказано, що він є членом громадських об’єднаннь «П’ятигірське сільське споживче товариство» та «Садівницьке товариство «Берізка» і Благодійного фонду Олександра Ревеги.

На сайті Опендатабот зазначено, що директором П’ятигірського сільського споживчого товариства є Тетяна Берегова. 17 грудня 2018 року в організації змінився вид діяльності. Була: «47.11 Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами», а стала «68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна» .

09.01 Zhytomyr Revega deklaratsia09.01 Zhytomyr Pevega NGO

Благодійний фонд Олександра Ревеги створений 7 червня 2012 року. За даними сайту  Опендатабот, директором фонду є Ревега Ганна Олександрівна, станом на 17 грудня 2018 року власниками фонду є Ревега Антон Олександрович, Ревега Василь Васильович та Ревега Олександр Васильович. За час існування у фонді не змінювалися керівники та адреса.

09.01 Zhytomyr Revega Fond opendatabot

У мережі інтернет остання публікація в ЗМІ про діяльність фонду датована 9 червня 2018 року. На сайті Бердичівського телеканалу ВІК розміщена новина під назвою: «Благодійний фонд О. Ревеги дбає про відпочинок дітей».

«Більше 100 дітей із Бердичівського району, серед яких діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, із прийомних та опікунських сімей, родин переселенців, діти військових ООС, приїхали до міста, у парк культури і відпочинку, на безкоштовні каруселі. Переселенка Ірина приїхала із трьома дітьми…Загалом, благодійний фонд Олександра Ревеги подбав про літній відпочинок у парку для багатьох дітей», – йдеться в повідомлені.

09.01 Zhytomyr Revega fond zmi

ОПОРА тиждень намагалася отримати коментар у нардепа та його помічників. Два повідомлення у Facebook Олександр Ревега переглянув, але не відповів. Номер телефону, вказаний на сторінці народного депутат на сайті Верховної ради не відповідає.

Помічниця нардепа Софія Томашевська в телефонній розмові зазначила:

«Благодійним фондом інша людина займається, я з нею переговорю чи я візьму інформацію, чи надам вам її контакти. Я займаюся безпосередньо роботою з громадськістю, соціально-економічними проектами, зустрічами. Я зв’яжуся з нею чи вона вже на місці і відправлю вам смс з контактами». Але отримати контакти та зв’язатись з представниками фонду так і не вдалося.

Нардеп має активну сторінку в мережі Facebook, де розміщує інформацію про свою депутатську діяльність, роботу в парламенті, візити в округ, участь у заходах, вітання з професійними святами, допомогу військовим.

«У ході робочої поїздки сьогодні відвідав Рейський дошкільний навчальний заклад. Приємно було відзначити, що кошти (а це — 200 тисяч гривень), виділені мною два роки тому на проведення капітального ремонту, використані по-господарському грамотно. 
Завідуюча дитсадком Ніла Гоша провела своєрідну екскурсію просторими, світлими класними кімнатами і дитячими спаленками та розповіла про проблеми і перспективи закладу», –
йдеться в одному з повідомлень.

09.01 Zhytomyr Reveha vitannia09.01 Zhytomyr Reveha sadochok09.01 Zhytomyr Reveha vizyty

Народний депутат звітує про роботу на окрузі, особистий прийом громадян, зустрічі з мешканцями населених пунктів, інспектує навчальні заклади, лікарні, перевіряє як ремонтують дороги за його сприяння та підтримки та відвідує тематичні свята.

09.01 Zhytomyr Reveha vizyty den sela

09.01 Zhytomyr Reveha viiskovi09.01 Zhytomyr Reveha likarnia

На сторінці нардепа в мережі Facebook остання новина про діяльність фонду була опублікована 23 вересня 2016 року. Олександр Ревега взяв участь в урочистостях з нагоди Дня рятувальника України.

«…Відбулась зустріч делегації з пастором, який підтримує зв’язки з християнами Швеції, з міським головою та Олександром Ревегою. Внаслідок співпраці зі шведами дійшли згоди щодо передачі пожежної машини в подарунок для міста Бердичева. Розмитнення та всі супутні витрати взяв на себе Благодійний фонд Олександра Ревеги, щоб громада міста отримала в подарунок чудову пожежну машину європейського зразка…», – йдеться в повідомленні.

На сторінці благодійної організації Кармель 26 серпня 2016 розміщена інформація, в якій згадується благодійний фонд Олександра Ревеги.

«Минув перший тиждень праці нашої гості з Німеччини (фонд SES) - реабілітолога, Бобат-терапевта Rosemarie Born-Balling. Діти в захваті від такої реабілітації, а батьки отримали багато цінних порад, як самі можуть допомагати своїм дітям у розвитку. Велика вдячність Olga Storozhenko, за чудовий переклад з німецької, завдяки котрому ми не відчували жодних бар'єр у спілкуванні. Щиро вдячні Благодійному ФондуОлександра Ревеги за те, що перший підтримав наш проект і виділив кошти на покриття витрат пов'язаних з роботою німецького реабілітолога», – йдеться в повідомленні.

Є згадка про фонд на сторінці спільноти Новини Бердичева, опублікована 22 листопада 2016 року. У новині під назвою: «Постраждалим під час аварії на трасі Бердичів-Житомир виділять грошову допомогу» йдеться про аварію, в яку потрапив автобус з більш ніж 30 пасажирами.   . 

«Як зазначив міський голова, зрозуміло, що процес лікування та реабілітації не буде швидким, на це потрібен час та кошти. З самого початку фінансову допомогу надав Фонд Олександра Ревеги, а міська рада нині теж вирішила долучитися та хоча б деяку частину грошей виділити для бердичівлян, що потрапили у ДТП», – йдеться в повідомленні. 

09.01 Zhytomyr Reveha fond fb09.01 Zhytomyr Reveha dtp dopomoha

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області:

«Діяльність благодійних фондів, або громадських організацій, які займаються якоюсь благодійною діяльністю не суперечать законодавству про вибори. Втім, використання даного методу агітації не завжди відповідає міжнародним практикам виборчого процесу і рівним умовам для кандидатів. Варто розуміти, що функція народного депутата не полягає в тому, щоб він роздавав дитячі набори, подарунки, не ставив дитячі майданчики чи ремонтував дороги. Його завдання – це працювати у Верховній Раді, писати закони, втручатися депутатськими запитами, підтримувати якісь політики та змінювати країну на всеукраїнському глобальному рівні. В той час, ми бачимо, як депутати більшість часу проводять в  своїх одномандатних виборчих округах і всіляко задобрюють майбутній виборців. Це негативна тенденція та нівелювання ролі народного депутата як такого».

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента»,  передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. 

ОПОРА наголошує, що згідно з  пунктом 3 частини 4 статті 3 Закону України «Про вибори Президента» рівність прав і умов участі у виборчому процесі забезпечується забороною використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів Державного бюджету України та коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України». Також, частиною 4 статті 64 Закону «Про вибори Президента України», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Як повідомляла ОПОРА, народний депутат Павло Дзюблик має іменний благодійний фонд, однак на даний час активної діяльності організація не веде. Одним з «найстарших» благодійних фондів  народних депутатів з Житомирської області є фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Про роботу Благодійного фонду нардепа Сергія Пашинського читайте тут. ОПОРА інформуватиме про діяльність фондів інших народних депутатів з Житомирської області в наступних матеріалах.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)