З листопада по грудень, за інформацією спостерігачів ОПОРИ, представники Маріупольської та Мангушської міських організацій політичної партії «За життя» активно відвідують заклади освіти, організації ветеранів та об'єднання людей з інвалідністю.

Зокрема, напередодні Всесвітнього дня дитини члени Маріупольської міської організації відвідали інтернат для дітей-сиріт №2. А вже 3 грудня на Фейсбук-сторінці Донецької регіональної організації партії з'явилась публікація про те, що голова осередку Владислав Філімонов доручив скласти проектно-кошторисну документацію, а також попередив маріупольську команду партії про наміри швидкого ремонту в декількох кімнатах відповідного освітнього закладу.

24 12 2012 Donetchyna Internat

24 12 2018 Donetchyna Remont internaty

Водночас, у грудні голова та актив Маріупольської організації партії «За Життя» побували на заході, присвяченому 50-річчю школи №57 та подарували освітянам багатофункціональний принтер. Також актив партії відвідав організацію ветеранів та дітей війни «Берег надії» та організацію для людей з інвалідністю «Світло маяка». В свою чергу, актив Мангушської  міської організації «За життя» навідали клуб ветеранів «Життєлюби». З собою вони привезли торти, цукерки та чай.

24 12 2012 Donetchyna Mangush

24 12 2012 Donetchyna Bereg nadii 2

24 12 2018 Donetchyna Svet mayaka

«Благодійні акції не мають бути основним напрямком в діяльності політичних сил. Звертаємо увагу, що надання подібної допомоги є пріоритетом в роботі саме благодійних фондів. Така діяльність під час виборів може бути кваліфікована як непрямий підкуп виборців, за що передбачена відповідальність в межах частини 3 статті 160 Кримінального кодексу України. Та нині, до офіційного старту виборчої кампанії , подібні дії фактично не є порушенням», – акцентувала координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборам в Донецькій області.