У селі Троїцьке Української об’єднаної територіальної громади Петропавлівського району Дніпропетровської області біля приміщення дільниці №120412 спостерігачі ОПОРИ виявили інформаційний стенд з агітаційними матеріалами кандидата на посаду голови ОТГ В’ячеслава Лопатіна.

При цьому на листівці, де зазначена біографія кандидата, відсутні вихідні дані. Крім того, раніше голова Української ТВК повідомляла, що кандидат не подавав повідомлення про відкриття виборчого фонду.

Ukrainka

Спостерігачі ОПОРИ викликали слідчо-оперативну групу. Поки правоохоронці їхали на дільницю, листівка зі стенду зникла. Спостерігачі надали пояснення та долучили фото з листівкою.

Dnipro Ukrainka

Згідно з частиною 11 статті 60 Закону України "Про місцеві вибори" передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці, що передує дню голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Відповідно до частини 12 цієї ж статті з часу припинення передвиборної агітації відповідно до цього Закону забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за кандидатів на відповідних місцевих виборах або публічна оцінка діяльності цих кандидатів.

За агітацію в день голосування статтею 212-10  КУпАП передбачена адміністративна відповідальність.

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)