У селі Новій Греблі Новогребельської сільської територіальної громади Вінницької області з приміщення  дільниці №050407 видалили члена комісії Віктора Поліщука.

Так, під час підрахунку голосів член комісії вийшов з приміщення та згодом повернувся, однак чоловік на вході не дав йому можливості зайти, заявивши, що той не має права заходити.

Голова ДВК Надія Чайка мовчки вивела члена комісії з приміщення, не пояснюючи причини.

На питання спостерігача ОПОРИ, чим вона керувалась, коли видаляла члена ТВК з дільниці, голова відповіла: «Не трогайте мене, мені потрібно зробити копії протоколів, а ви тут щось хочете від мене».

Що стосується чоловіка, який не пустив члена комісії у приміщення, ним виявився депутат Вінницької обласної ради від ВО «Батьківщина» Владислав Рой, на дільниці він перебував як кореспондент газети.  

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, недопуск осіб, які мають право перебувати на засіданні у випадках, коли вони заходять на дільницю після 20 години, є доволі частим порушенням, яке випливає з неправильного тлумачення норм закону про вибори.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)