6 травня кандидат у Президенти Юлія Тимошенко побувала в Миколаївській області, де відвідала Снігурівський район, санаторій, в якому живуть кримські військові, та поспілкувалася з журналістами.

tymoshenko mykolaiv

На прес-конференції Юлія Тимошенко зачитала побажання, написані дітлахами кримських військових на сердечках: «хочу повернутися до друзів», «хочу в Крим», «Я люблю Ялту», «хочу додому в Севастополь».

«Діти передали мені це в руки, напевно, для того, щоб хтось ці побажання виконав. Я вважаю, що ми просто зобов’язані дати чітку обіцянку. І я даю їм таку обіцянку», - сказала Ю. Тимошенко. Кандидат в Президенти переконана, що в країну будуть повернуті мир та спокій, що з вулиць щезне терор, а з сердець українців – страх.

«Сьогодні усі живуть страхом: чи буде війна, чи ні. Я можу твердо сказати: війни не буде. Тому що проти війни в Україні сьогодні бореться увесь світ», - сказала політик.

Стосовно загрози своєму життю, про що напередодні візиту кандидата попереджала СБУ, Юлія Тимошенко відповіла так: «По-перше, я не знаю, наскільки це реально, тому що це повідомлення СБУ. Знаєте, 2,5 роки знаходитися в руках диктатора, у в’язниці, ніколи не знати, прокинешся чи ні після ночі, чи доживеш цей день… З такими емоціями я прожила 2,5 роки, я своє відбоялася. Я вірю в те, що людину береже не охорона – людину береже Господь. Просто потрібно правильно жити, щоб зберегти своє життя, свою честь, свою душу».

Торкнулися журналісти й питання, чи ставить перед собою кандидат перемогти в першому турі. Юлія Тимошенко не ставить перед собою такого завдання («у нас в першому турі ставить завдання перемогти Петро Олексійович Порошенко, я не буду забирати в нього ці креативні ідеї»), та й взагалі вважає, що потрібно перестати розмовляти про те, хто в якому турі переможе, а покластися на українців: «Вони мудріші, чесніші, моральніші, ніж усі політики, разом узяті, тому потрібно дати їм право вибору, а не робити вибір за них», - зазначила лідер «Батьківщини».  

Взагалі, спілкуючись з журналістами, пані Тимошенко час від часу згадувала про головного свого конкурента на президентських перегонах. Навіть даючи оцінку факту, коли суд зменшив суму застави та відпустив  екс-голову правління НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна, Юлія Тимошенко згадала Петра Порошенка. «Фірташ, Льовочкін, Бакулін, молоде дарування «сім’ї» Курченко – вони були корупційним серцем старого режиму. А сьогодні цей центр успішно перекочував до єдиного кандидата від демократичних сил. Це в державі недопустимо», - сказала кандидат у Президенти.

Окремо Юлія Тимошенко торкнулася теми революцій. На її думку, єдина причина трагічного програшу Помаранчевої революції – те, що не була зруйнована кланово-олігархічна система управління країною, коли політика приносить великі гроші, а потім за ці гроші «приводяться» політики – фракції, партії, президенти, міністри.

«Я не хочу більше нести відповідальність за провали революції. Інша справа – якщо країна обере іншого президента, а, власне, сьогодні у мене є один конкурент, я думаю, нам доведеться заходити на третє коло революції. Тому що я не бачу там навіть шансів на зміни. Я просто знаю всіх тих людей, я знаю, хто і на що здатний. Якщо держава мені довірить, то я безкровно цей етап революції проведу, тобто бізнес залишиться жити, але без зв’язку з політикою», - сказала Юлія Тимошенко.

За коментарями звертайтесь: 

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Детальніше:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.