Результати голосування по одномандатному виборчому округу 182 поки не встановлені, тож ОВК намагається продовжити свою роботу. Центральна виборча комісія зробила заміну шести членів цієї комісії, у тому числі і голови. Проте, засідання за участі нових членів не дало змоги просунутись вперед у вирішенні необхідних питань.

2 листопада ввечері ця виборча комісія зібралась в оновленому складі: кворум був, нові члени ОВК прийняли присягу. Після цього новопризначений голова Андрій Бабенко (висування від партії «Батьківщина») намагався поставити на голосування порядок денний, що передбачав передачу документації від колишньої голови комісії, розгляд скарг, що надійшли до ОВК та визнання виборів у виборчому окрузі № 182 такими, що відбулись. Але троє членів комісії склали акт з вимогою зробити технічну перерву до завтрашнього дня на тій підставі, що  поки не надходило рішення ЦВК щодо протоколів про результати голосування на виборчому окрузі. Після чого ряд членів ОВК покинули приміщення, кворуму не стало, і засідання було закрите.

Нагадуємо, що окружна виборча комісія № 182 (центр – Суворовський район м. Херсон) працювала над встановленням результатів голосування три доби, за цей час було декілька сутичок, скарги, зникнення печатки, відкрито кримінальну справу щодо дій та бездіяльності колишньої голови ОВК Марії Левківської. Всі ці події відбувались на фоні жорсткої боротьби між двома кандидатами Юрієм Одарченком (партія «Батьківщина») та Олександром Співаковським (партія «Блок Петра Порошенка»). За результатами підрахунку голосів переміг Олександр Співаковський з різницею у 174 голоси, що складає 0,26 %. Юрій Одарченко подав скарги до ЦВК та до суду з вимогою провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці № 650782, що розташована у виправній колонії суворого режиму № 90.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.