25 жовтня о 18.00 відбулися заміни на ОВК № 217 (Оболонський район) члена ОВК, адміністраторів комп’ютерного набору (серверна), 24 жовтня – голову та заступника, а  на ДВК 800478 вкрали печатку.

За день до виборів на засіданні 217 ОВК (Оболонський район) призначили Гребенчука Сергія замість Кононко Лідії Марківни (Партія Зелених України). Також були замінені адміністратори комп’ютерного набору, особи яких не були встановлені.  Нагадаємо, 24 жовтня голову Білого Ярослава Віталійовича замінили на Гольдського Віктора Сергійовича (Соціалістична партія України), а замість заступника Хіміч Оксани Євгенівни (не була на жодному засіданні) призначили Луценка Віктора Петровича (партія Наталії Королевської «Україна – Вперед!»). Гольдський Віктор Сергійович на місцевих виборах 2014 року був членом ТВК в Оболонському районі від Партії регіонів.

24 жовтня на ДВК 800478 була вкрадена печатка, тому бюлетені зберігалися на ОВК. Відповідальність за такі дії передбачені у ст.157 Кримінального кодексу України. «Ті самі  діяння (зокрема, перешкоджання  діяльності члена виборчої комісії), поєднані із  застосуванням  насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, – караються  обмеженням  волі  на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк».

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                    

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)