13 липня 2015 р. об 11:30 в Інформаційному агентстві «УНІАН» (м. Київ, вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА «Чи покарала держава фальсифікаторів парламентських виборів?». Вже минуло більш як вісім місяців після парламентських виборів, і правоохоронцями було порушено майже 300 кримінальних проваджень щодо порушень виборчих прав громадян. Але чи виявилася робота Міністерства внутрішніх справ ефективною? Скільки справ направлено до суду з обвинувальним актом, скільки з них завершено судовими вироками? Які області є рекордсменами, а які - аутсайдерами за кількістю  завершених проваджень?

Про проміжні результати моніторингу діяльності правоохоронних органів та судів щодо розслідування кримінальних проваджень та притягнення до відповідальності за вчинення злочинів на позачергових виборах народних депутатів України 2014 розкажуть:

  • Ольга АЙВАЗОВСЬКА, координатор парламентських і виборчих програм ОПОРИ;
  • Олександр КЛЮЖЕВ, аналітик Громадянської мережі ОПОРА;
  • Ольга КОЦЮРУБА, юрист Громадянської мережі ОПОРА;
  • Денис КОВРИЖЕНКО, радник з юридичних питань Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).

Акредитація здійснюється на місці за редакційними посвідченнями/посвідченнями особи.

Детальніше:                                                                                                                                    
Василь Бабич, прес-секретар ОПОРИ, 096 194 86 69.
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.