Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА виявили у «день тиші» агітацію по одномандатним виборчим округам 148 та 144.

Агітація від висуванця Блоку Петра Порошенка Костянтина Іщейкіна продовжує висіти і 25 жовтня, за день до виборів, коли це вже вважається незаконно. Агітація розміщена біля Оржицької РДА, а також в Лубенському та Хорольському районах.

Також в цих районах наявна агітація «Блоку Петра Порошенка», «Радикальної партії Олега Ляшка» і «Батьківщини».

У Полтаві по ОВО 144, перед входом до ДВК №530193 висить агітаційний постер кандидата у народні депутати Ірини Балибіной. Нагадаємо, Ірина Балибіна член партії «Солідарність жінок України», самовисуванець, балотується від одномандатного виборчого округу 144.

Balibina

Громадянська мережа ОПОРА вважає такі дії порушенням Закону України «Про вибори народних депутатів». Зокрема, порушена ч.2 та 3 ст. 70 Закону, в яких йдеться про закінчення передвиборчої агітації о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування та про те, що напередодні дня голосування та в день голосування агітувати забороняється.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Полтавській області
+380996744565
cherkashina.darija@gmail.com
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.