В окрузі 215 (Деснянський район) спостерігачем ОПОРИ була зафіксована агітація партії «Самопоміч» у гуртожитку № 2 Київського національного торгівельно-економічного університету.

28 вересня один із спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА помітив у своєму гуртожитку агітаційні газети партії «Самопоміч». Гуртожиток № 2 Київського національного торгівельно-економічного університету знаходиться на вул. Мілютенка, 6 (округ 215). На запитання спостерігача: «Хто приніс газети?», – охоронець відповів, що не бачив і не знає хто.

news 30 09 2014 Kiev Agitatsia v gurtojutky foto1 news 30 09 2014 Kiev Agitatsia v gurtojutky foto3

Відповідно до статті 74, ч. 5 Закону «Про вибори народних депутатів України» «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності».

У коментарі ОПОРІ прес-служба київського осередку партії «Самопоміч» зазначила, що вони поінформовані про наявність агітаційних газет у гуртожитку і додали, що вони прийняли зауваження ОПОРИ стосовно порушення виборчого законодавства.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.