Олександр Завіруха схвалює звернення окружкому до ЦВК України з клопотанням про припинення його ж повноважень як члена ОВК.

Днями обласна виборча комісія у Кременчуці обговорювала організаційні питання роботи. На порядок денний були поставлені питання затвердження кошторису та прийняття на роботу працівників. Третє та найголовніше питання стосувалося звернення до ЦВК України з клопотанням про припинення повноважень члена обласної виборчої комісії – Олександра Завірухи (Партія регіонів).

Згідно з інформацією, оголошеною на засіданні ОВК, підставою для звернення стала неявка Олександра Завірухи на перші два засідання та не складання присяги. Під час засідання зазначалося, що Олександра Віталійовича неодноразово запрошували на засідання ОВК телефоном. Проте, він так і не приходив.

Поспілкувавшись з Олександром Завірухою, громадські спостерігачі мережі ОПОРА з’ясували, що він відмовляється приходити на засідання з двох причин. По-перше, він не бажає працювати від імені Партії регіонів, фракція якої є у діючому складі Верховної Ради України. По-друге, він не подавав особисто заяву про те, що хоче бути членом комісії. Тому той факт, що його повноваження як члена обласної виборчої комісії хочуть припинити, чоловіка не засмутив. Більш того, він підтримує дане рішення.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина, прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380996744565
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.