Уже вдруге засідання окружної виборчої комісії №147 проходить без голови та секретаря. Голова комісії В’ячеслав Лупашко (Всеукраїнське об’єднання «Громада»), затверджений ЦВК, не з’явився через брак часу. Він працює вчителем і зараз проходить курси підвищення кваліфікації у Полтаві. Тож він цього року взагалі відмовився працювати в комісії.

Секретар комісії Тетяна Гребінник (Партія Регіонів) пояснила свою відсутність на засіданні через відсутність досвіду та велику відповідальність. При цьому вона не відмовляється працювати членом комісії.

Третій член комісії – Олександр Логвин («Наша Україна») – не місцевий (проживає у місті Глобино). Він теж двічі не з’явився на засідання. Пояснив відсутністю можливості дістатися вчасно до Миргорода. Через це він відмовився бути членом комісії взагалі. Поки що нового призначення на його місце немає.

Олександр Яценко («Україна – Вперед!) також двічі не з’явився на засідання. Як виявилось пізніше, він відмовився від роботи в комісії через сімейні обставини.

Для усунення проблем з кадрами, окружна комісія №147 подала заявки до ЦВК. Як повідомили у Миргороді, питання на сьогодні поки що залишається невирішеним.

За коментарями звертайтеся:
 
Хоменков Сергій – координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Полтавській області
+380506362680
 
Дар’я Черкашина – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Полтавській області
+380996744565
cherkashina.darija@gmail.com
Довідково:
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                        
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             
Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)