Перша прес-конференція виборчого штабу, не повязана з візитом кандидата на посаду Президента України, відбулася у Хмельницькому. Заступник керівника регіонального виборчого штабу Петра Порошенка Анатолій Будовицький розповів на ній про систематичне спотворення інформації з боку штабів кандидата-опонента Юлії Тимошенко, поширення матеріалів «чорного піару».

«Ми скликали представників засобів масової інформації, аби захистити право виборців на обєктивну інформацію про нашого кандидата. Зрештою, це їхнє замовлення, оскільки огульне наклепництво, яке поширюють штаби одного з кандидатів, не тільки викликає у них недовіру, а й обурює їх», - розповів Анатолій Будовицький. 

xm-Bryfing Poroshenko1

 

За його словами, вже кілька тижнів областю поширюється газета з упередженими матеріалами про Петра Порошенка, у вихідних даних якої хибна інформація про видавця і тираж. «Повідомляється, що її тираж становить тридцять тисяч примірників. Але ми відслідкували, що тільки на територію Хмельницької області її завозили двічі по сорок тисяч екземплярів, - прокоментував Анатолій Будовицький. – А ще до нас потрапило одинадцять видів усілякої поліграфічної продукції. У тому числі листівки, виготовлені на принтерах і ксероксах. Їхній загальний тираж – понад триста тисяч, і разом із розповсюдженням через агітаційні намети Юлії Тимошенко та розклеюванням це обходиться більш як у сто тисяч гривень». 

xm-Bryfing Poroshenko2

xm-Bryfing Poroshenko3

xm-Bryfing Poroshenko-namet

xm-Bryfing Poroshenko-namet1

Як повідомили на прес-конференції, основні їхні «постачальники» цієї продукції – самі ж агітатори виборчих штабів лідера ВО «Батьківщина». Побачивши, що виконують роботу, про яку не домовлялися і яка суперечить програмі кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко, вони й скаржаться опонентам.

Дещо дешевше, за підрахунками штабу Петра Порошенка, обходяться білборди та сітілайти з гаслом «Не зрадь Майдан», які теж працюють проти їхнього кандидата. На демонстрування таких по області витрачено близько сімдесяти тисяч гривень. 

xm-Bryfing Poroshenko4

Прес-секретар регіонального виборчого штабу кандидата на пост Президента Петра Порошенка Ольга Соколова каже, що і білборди Соціалістичної партії спрямовані проти їхнього кандидата. Але соціалісти не ховаються, й ведуть цивілізовану контрагітацію.

xm-Bryfing Poroshenko5

 

«На превеликий жаль, агітаційною «чорнухою» (не люблю цього слова) справа може не закінчитися. Вона може виплисти і в день голосування», - стурбований Анатолій Будовицький. – «За повідомленнями наших штабів у районах, опоненти нашого кандидата можуть зривати процес голосування 25 травня у містах Хмельницькому, Нетішині, Славуті. Провівши широке опитування із залученням волонтерів, ми переконалися, що на вибори планують прийти 95 відсотків жителів нашої області, а 85 відсотків бажають, аби вибори відбулися в один тур. І маючи сподіваючись на перемогу Петра Порошенка вже в першому турі, ми зацікавлені, щоб вибори відбулися законно - аби не виникло підстав для оскарження результатів».

Керівництво ж Хмельницького регіонального виборчого штабу кандидата у Президенти Юлії Тимошенко закиди про свою протиправну діяльність вважає безпідставними і несерйозними. «Якщо у наших опонентів є факти, то вони можуть звернутися з ними до ЦВК або до правоохоронних органів відповідно до чинного законодавства», - передав позицію виборчого штабу прес-секретар Олексій Голеншин.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.