У ході довготермінового спостереження в Чернівецькій області за президентськими виборами активістом Громадянської мережі ОПОРА у Вижниці було зафіксовано ряд агітаційних матеріалів, які містять елементи чорного піару.

Так, на листівках, що були розклеєні на стовпах поблизу зупинок громадського транспорту в місті Вижниця, було зображення кандидата на пост Президента України Ольги Богомолець з написом ”Вона єдиний гідний кандидат” і поруч фотографії інших учасників передвиборчих перегонів з написом “Ганьба цим кандидатам”.

Bogomolec

Поряд з цими розміщені інші листівками, на котрих зображено кандидата Петра Порошенка. На листівках містилась інформація про так звану «співпрацю» цього кандидата з різними українськими політиками, а також написом: ”Порошенко – хамелеон, кукловод в политике”.

Poroshenko anti

Керівник виборчого штабу Ольги Богомолець в Чернівецькій області Ігор Яскал в коментарі Громадянській мережі ОПОРА повідомив, що ці листівки з зображенням Ольги Богомолець поширювались не з їхнього штабу і що вони ще навіть не розпочали поширення агітаційних матеріалів в області. Також Ігор Яскал зазначив, що ув них навіть немає представника штабу в місті Вижниця. 

За коментарем ОПОРА звернулась і в Чернівецький обласний штаб Петра Порошенка. Керівник інформаційної політики цього штабу Людмила Григорчук повідомила таке: «Чернівецький регіональний виборчий штаб готовий до будь-яких провокацій з боку інших кандидатів в Президенти України, тому реагуємо на них спокійно. Наша передвиборча кампанія є і буде прозорою, чесною та не міститиме брудних технологій… В суди подавати не будемо, на це не маємо часу. Шукати виконавців також не плануємо, тепер маємо завдання важливіші».

Нагадуємо, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА  http://oporacv.org/

Детальніше:

Надія (Вірна) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.