17 квітня у Кіровограді на мітинг «За єдність України» зібралося близько тисячі містян.

kirovohrad mitynh

На захід прийшли як активні учасники подій Євромайдану, так і працівники бюджетної сфери, яких зібрали на мітинг у «добровільно-примусовому» порядку. Зокрема, за інформацією ОПОРИ від самих учасників мітингу,  на акцію збирали по п’ять представників від кожного відділу Кіровоградського міськвиконкому. Також, залучали освітян, працівників музеїв та бібліотек.

 «Запрошення на мітинг отримали усі підприємств та організації. Але в обов’язковому порядку, тобто примусово, ми нікого не залучали», - повідомив представнику ОПОРИ начальник управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської ОДА Віталій Останній.

Організатором заходу стала Громадська ради при обласній державній адміністрації. Спікерами на мітингу були члени Громадської ради та керівництво області - голова ОДА Олександр Петік (член ВО «Свобода») та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко (член ВО «Батьківщина»). Мітинг відбувався після 18.00, окрім державної символіки були наявні агітаційні намети та символіка ВО «Свобода».

kirovohrad mitynh2    kirovohrad mitynh3

Прес-служба Кіровоградського представництва Громадянської мережі ОПОРА

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній
Координатор ОПОРИ у Кіровоградській області
+38 099 426 31 18

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.