Сьогодні, 18 квітня, відбулося друге засіданні ОВК у 96-у виборчому окрузі (центр у селі Чайки Києво-Святошинського району). Шістьом членам комісії винесли попередження через прогули.

Як повідомив довготерміновий спостерігач ОПОРИ, станом на зараз 15 членів комісії з 20-и прийняли присягу.

Секретар комісії Олена Рачковська (від кандидата в президенти Саранова) на попередньому засіданні присягла, але попросила її замінити і цього разу до ОВК не з'явилася.

 Прийшов на засідання, але відмовився присягати і працювати в ОВК член комісії від кандидата в президенти Олега Ляшка — Олександр Винокуров. Минулого разу він був відсутній.

 Вадим Гриценко (від Рената Кузьміна) у телефонному режимі повідомив, що живе у Світловодську Кіровоградської області, тож не може ані брати участі в роботі комісії, ані навіть написати заяву про вихід з її складу.

Сергій Палій (від Ольги Богомолець) повідомив, що вже звернувся у штаб свого кандидата аби його замінили, бо він теж не може працювати на виборах.

Від Олега Царьова в комісії мала б бути Інна Рибаченко, але в ОВК надали неправильний номер її телефону. Про неточність члени комісії поінформували ЦВК, там пообіцяли проблему вирішити.

Також по телефону відмовилася працювати Наталія Талантинова (від кандидата Вадима Рабіновича).

За результатами роботи прийнято рішення про винесення попередження шістьом членам комісії через прогули засідань.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.