У передвиборчій команді Анатолія Гриценка працює Денис Денисенко, який у 2008 році консультував Олеся Довгого – найяскравішого представника «молодої команди» тодішнього київського міського голови та голови КМДА Леоніда Черновецького. Про це сам Денис Денисенко повідомив представникові громадянської мережі ОПОРА  перед початком зустрічі кандидата в Президенти з агітаторами та штабістами у київському будинку вчителя. 

На прохання прокоментувати друк результатів опитування з ознаками маніпуляції у агітаційній газеті, яку нині роздають по всій Україні,  Денисенко повідомив, що похибку вибірки та інші вихідні дані не надрукували помилково і ці дані будуть надруковані у наступному накладі. Натомість запитання про верховного головнокомандувача Денисенко не вважає маніпулятивним. Також PR-фахівець заперечив орієнтацію його клієнта на людей з невисоким інтелектом. Водночас, на його думку, стоїть завдання пояснити широким колам громадськості, які не користуються інтернетом, переваги Анатолія Гриценка як кандидата. Саме на ці широкі верстви, на думку Денисенка, і розрахована  газета.   

Також він пояснив не дуже толерантну поведінку та слабку підготовку агітаторів, які роздають агітаційні матеріали у наметах. За його словами, швидкоплинність цієї передвиборчої кампанії не дає змоги пояснити кожному агітатору правила поведінки та спілкування з журналістами. Стосовно ж перспектив кампанії і можливості зняття  кандидатури Гриценка на користь прохідного кандидата Денис Денисенко навів приклад минулої кампанії, коли прихильникам Гриценка у другому турі запропонували голосувати проти всіх. «Зняття не буде, однозначно», - зазначив Денисенко.

Це підтвердив і сам кандидат, який приділив годину спілкуванню зі своїми прихильниками. На думку кандидата, висунення проти нього технічного кандидата – майже однофамільця Гриненка свідчить про те, що його і партію «Громадянська позиція» сприймають всерйоз. «Нас бояться, отже правильною дорогою йдемо», - сказав Анатолій Гриценко.

hrytsenko kyiv

 

Кандидат вважає, що ідеальним буде варіант, коли він вийде у другий тур з Порошенком Зал зустрів цю думку аплодисментами.  Політик закликав своїх прихильників не займатися антиагітацією проти інших кандидатів і зосередитись на розповсюдженні інформації «про Гриценка». Варто зазначити, що кандидат майже завжди говорив про себе у третій особі.

При цьому, Анатолій Гриценко звернув увагу агітаторів на важливість донесення інформації про те, ким нині є Юлія Тимошенко. За його словами, нині Юлія Тимошенко представляє владу і люди повинні про це знати. «Мене свого часу називали проектом Банкової, проектом Кремля. Нині люди повинні знати, що єдиний проект Банкової, який балотується – це Тимошенко».  

hrytsenko kyiv2

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.