Спостерігачі ОПОРИ сьогодні (18 квітня) зафіксували роздачу Анатолієм Бондаренком (потенційний кандидат на посаду міського голови,голова Черкаської обласної партійної організації ВО «Батьківщина») виборцям інформацінихматеріалів та пасок.

Зокрема, Анатолій Бондаренко зі своїми представниками, які ймовірно балотуватимуться у міську раду по округах, їздив по різним районам міста та вітав пенсіонерів з Великодніми святами. Їм він дарував пакети з інформаціними листівками «Здолали Януковича, здолаємо корупцію, бідність та безробіття», календариком, газетою та паскою.

Активістка, яка ходила з політиком, представляла: «Це Анатолій Васильович – кандидат в мери міста». Варто зауважити, що передвиборну агітацію кандидати у мери мають право розпочати наступного дня після їх реєстрації у ТВК.

У коментарі ОПОРІ Анатолій Бондаренко повідомив, що хотів лише привітати малозабезпечені верстви населення з Великодніми святами.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», статті 47, частини 2: «…кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови».

agitatsiya bondarenko 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.