До робочого візиту на Херсонщину Президента України, почесного лідера Партії Регіонів Віктора Януковича всі білл-борди опозиційних сил, розміщені по маршруту слідування картежу гаранту, були заклеєні вітаннями Президенту України.

11 жовтня Херсон з робочим візитом відвідав Президент України Віктор Янукович. З нагоди цього з самого ранку все місто було прикрашене біло-блакитними прапорами, стрічками та іншою атрибутикою з символікою Партії Регіонів. 

Як повідомляє активіст громадської мережі ОПОРА, того ж дня прес-служби штабів опозиційних політичних сіл розповсюдили інформацію, що білл - борди, на яких було розміщено передвиборчу агітацію ВО «Батьківщина» та інших опозиційних політичних сил, за ніч невідомими були заклеєні гаслами на біло-синьому фоні «Херсонщина вітає Президента України», «Голосуємо за майбутнє», « Я – у команді» (фото). Крім того, за інформацією херсонських журналістів - очевидців, вночі ці білл-борди охоронялися міліцією. 

Як прокоментував ОПОРІ керівник прес-служби Херсонського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Станіслав Трошин, виборчі штаби вже звернулися до операторів зовнішньої реклами з метою отримання письмових роз’яснень по ситуації, яка склалася, що стануть базою для звернення штабістів до правоохоронних органів та органів прокуратури.

541317_423977024316506_642626783_n

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.