Громадяни мають право знати про те, чи народні депутати належно виконують свої обов’язки. Адже по-перше, їх обирають на всенародному голосуванні, а, по-друге, їх діяльність фінансується і забезпечується за рахунок платників податків. Відзначимо, що кожен народний депутат зобов’язаний бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України, а також її органів, до складу яких його обрано. Це прямо передбачено ст. 24 п. 3 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». За допомогою фіксації результатів персональної реєстрації парламентарів можна дізнатися, коли обранець вашої партії був відсутнім на робочому місці та відповідно оцінювати його роботу і відповідальне ставлення до вирішення проблем громади і суспільства в цілому.

Реєстрація народного депутата під час пленарних засідань здійснюється у 2 етапи:

Етап-1: Письмова реєстрація.

Перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі пред'явлення посвідчення народного депутата та підтвердження своєї присутності власноручним підписом» (ч. 1 ст. 26 ЗУ «Про Регламент Верховної Ради України»).

Дані письмової реєстрації фіксуються на офіційному сайті Верховної Ради щодо кожного окремого народного депутата.

Для прикладу, розглянемо дані письмової реєстрації першого за алфавітом народного депутата Олександра Абдулліна (фракція «Батьківщина») за 27.11.2014 - 03.03.2015 рр.: парламентар пройшов процедуру реєстрації на засіданнях 23 з 30 разів, на 7 – реєстрація відсутня. Отже, таким чином зафіксовано відвідуваність на рівні 77 % засідань парламенту.

0 abdullin 1

Фото: письмова реєстрація Адбулліна О.Р.

Інформація про письмову реєстрацію також фіксується на індивідуальній сторінці кожного з парламентарів на сайті ОПОРИ «Рада»:

0 abdullin 2

Фото: сайт ОПОРИ «Рада»

Етап-2: Електронна реєстрація.

Пізніше у залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи в такий спосіб, що унеможливлює здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою (ч. 1 ст. 26 ЗУ «Про Регламент Верховної Ради України»). Така реєстрація відбувається за допомогою вставляння персональної картки для голосування в електронну систему «Рада» на власному місці для голосування народного депутата у сесійній залі.

Дані електронної реєстрації також фіксуються на офіційному сайті Верховної Ради щодо кожного окремого народного депутата.

Розглянемо дані електронної реєстрації того ж таки народного депутата Олександра Абдулліна (фракція «Батьківщина») за 27.11.2014-03.03.2015 рр.: парламентар пройшов процедуру реєстрації на 23 засіданнях з 31, на 8 – реєстрація відсутня. Враховуючи те, що реєстрація 27.11.2014 на ранкове засідання фіксувалася з якихось причин 2 рази, то за фактом маємо дещо відмінну ситуацію від письмового голосування: 22 рази зареєстровано і 8 – ні, тобто 73 % присутності на засіданнях. Як виявилося, 6 лютого парламентар зареєструвався письмово, але не зареєструвався електронною карткою у системі «Рада», тобто не брав участі у голосуваннях.

0 abdullin 3

Фото: електронна реєстрація Абдулліна О.Р.

Підкреслимо, що, не зважаючи на формальний обов’язок народних депутатів бути присутнім на всіх засіданнях, фактично немає чітких санкцій за недотримання цього правила, окрім як вирахування частини зарплатні за пропущені без поважної причини засідання за дорученням Голови Верховної Ради. Також у кожної з фракцій і груп можуть діяти внутрішні правила про те, як діяти з «прогульниками» і заохочувати «відмінників» парламентської роботи.

Дізнайтеся більше про роботу Парламенту:

100 днів нової Ради: які фракції найдисциплінованіші

"Як у нас та як у них?". Партійна дисципліна

Інші матеріали про українських і зарубіжний досвід парламентаризму.

Довідково:                                                                                                                                                  
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.    
         
Твіттер (#рада8; #rada8; #opora; #опора)