8 травня на території гімназії «Київська Русь», що на вулиці Гмирі, 2 в місті Києві відбувся концерт, під час якого вітали ветеранів Другої світової війни. Кандидат у депутати Київради Сергій Котвіцький перед телекамерою вручив пакети з подарунками чотирьом запрошеним на цей захід учасникам бойових дій. Згодом для школярів та їхніх батьків був проведений конкурс-караоке, призом у якому фігурувала путівка у дитячий табір. Сергій Котвіцький, якого ведуча зі сцени представила саме як кандидата у депутати Київради, був  серед членів журі.

На прохання представника мережі  ОПОРА пояснити факт проведення агітаційного заходу на території державної установи Сергій Котвіцький повідомив, що агітації під час заходу не було, а той факт, що його назвали кандидатом у депутати не є агітацією.

При цьому Сергій Котвіцький заперечив факт передачі подарунків ветеранам. За словами кандидата, він вручив тільки квіти. 

Спостерігач мережі ОПОРА зафіксував на фото момент вручення кандидатом  пакунків з подарунками ветеранам.

Мережа ОПОРА нагадує про те, що п.4 ст.53 Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».: «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб'єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п'яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

DSC 0279

 

DSC 0280

DSC 0284

DSC 0285

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.