Кандидат у народні депутати від ВО «Батьківщина» по округу 217 (Оболонський район) Володимир Старовойт агітує через Соціальний центр «Перспектива-Оболонь» та проводить заходи в школах Києва. 

Володимир Старовойт 23 вересня був зареєстрований як кандидат у депутати від ВО «Батьківщина» в одномандатному виборчому окрузі 217. На сторінці Соціального центру «Перспектива-Оболонь» та на власній сторінці Фейсбук В. Старовойт розповідає про свою діяльність, зокрема про подарунки, які дарує, і заходи, які організовує та відвідує. «З нагоди Дня партизанської слави завітали до Марії Ракитянської-Нечаєвої, щоб привітати її зі святом. У гості прийшли не з порожніми руками, а з подарунками, щоб підтримати пенсіонерку», – написав 23 вересня В. Старовой на своїй сторінці у соціальній мережі.

news 26 09 2014 Kiev Starovoyt foto1 news 26 09 2014 Kiev Starovoyt foto7

24 вересня (день, коли Старовой може офіційно агітувати) Володимир Старовой відвідав школу № 20 Оболонського району і разом з дітьми малював плакати, присвячені тематиці миру. 25 вересня оболонський флешмоб до Всесвітнього Дня Миру дістався і до школи № 240.

Для коментаря у спеціалізованій школі № 20 вдалося потрапити лише на секретаря, оскільки директора не було на місці. Секретар підтвердила відвідання школи В. Старовойтом, проте заявила, що він не агітував, що просто разом з дітьми малював плакати. Коментар у самого В. Старовойта взяти не вдалося.

news 26 09 2014 Kiev Starovoyt foto2 news 26 09 2014 Kiev Starovoyt foto3

Ще до реєстрації ЦВК В. Старовойт активно відвідував школи Оболонського району, організовував там заходи, дарував подарунки. Так, наприклад, 15 вересня під час акції «Діти героїв» від Соціального центру «Перспектива-Оболонь» одному із школярів гімназії № 143 було подаровано планшет. А 16 вересня «Перспектива-Оболонь» разом із В. Старовойтом завітала до школи № 194, подарувавши школярці, у якої тато в зоні АТО, подарунок.

 news 26 09 2014 Kiev Starovoyt foto8  

news 26 09 2014 Kiev Starovoyt foto4

news 26 09 2014 Kiev Starovoyt foto6

Згідно з ст. 74, частиною 14 «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установа м, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт … » У цій же статті закону йдеться, що таке надання послуг, що супроводжується згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.