У кожному виборчому окрузі області спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт масового переписування протоколів.

ОВК після перевірки протоколів у системі «Вибори» значну частину відправляють на уточнення. Члени ДВК переписують протоколи прямо у приміщенні ОВК. Деякі голови ДВК мають при собі печатки.

У ВО № 67 (Чуднів) спостерігач ОПОРИ зафіксував одинадцять ДВК, які переписували протоколи.

У ВО № 65 (Новоград-Волинський) спостерігач не встигає фіксувати номери дільниць, які займаються «роботою над помилками». Така ж ситуація і у ВО № 66 (Малин) та ВО № 64 (Коростень).

У ВО № 62 (Житомир) голова ДВК № 181444 штампувала документи прямо на столі, де сидять члени ОВК, а потім переписувала протоколи на підвіконні.

 

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
Website:http://oporaua.org/