У трьох населених пунктах одномандатного виборчого округу № 189 з центром у Красилові спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували голосування з порушенням виборчого законодавства. Усупереч частині 3 статті 2 Закону «Про вибори народних депутатів України» декільком виборцям у сільській місцевості, внесеним до списку виборців, на дільницях дозволено проголосувати без підтвердження особи.

На підставі лише особистого знайомства членів дільничних комісій і виборців бюлетені видавалися у селах Воробіївка (дільниця № 680012, 314 виборців) і Хорошів (дільниця № 680056, 482 виборці) Білогірського району та в селі Севрюки (дільниця № 680647, 350 виборців) Красилівського району. Порушення передбаченої законом процедури голосування були припинені відразу – після роз’яснень спостерігачів ОПОРИ, які працюють на згаданих дільницях.

В одномандатному виборчому окрузі № 189 балотується 16 кандидатів у народні депутати. Самовисуванці: Олександр Артемчук, Олександр Буханевич, Тетяна Василик, Володимир Галищук, Сергій Іващук, Андрій Коваль, Василь Кравчук, Герой України Василь Петринюк і Андрій Шинькович; висуванці політичних партій: Віктор Адамський (ВО «Батьківщина»), Петро Арсенюк (Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП»), Наталія Момот («Опозиційний блок»), Ольга Омельчук («Сила людей»), народний депутат України Ігор Сабій (ВО «Свобода»), Андрій Фурсов («Нова політика») і Андрій Чумаков (Радикальна партія Олега Ляшка).

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.
У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                       
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora