Кілька замін у складі виборчих комісій одномандатних округів відбулися  в останній момент перед голосуванням. У зв’язку з поданнями партій-суб’єктів виборчого процесу зміни сталися у ОВК № 188, ОВК № 189 та ОВК № 190.

 

Зовсім несподівано для членів окружної комісії № 190 з центром у Шепетівці замість Світлани Нестерчук вранці 26 жовтня засідання комісії відкрив киянин Юрій Макух, якого рекомендувала Центральній комісії призначити політична партія «Зелені». Втім, нове призначення не паралізувало роботи окружкому. Лише кандидат у народні депутати України Сергій Оврашко, з’явившись у приміщенні ОВК, висловив занепокоєння можливими фальсифікаціями, які можуть бути після таких раптових ротацій.

Інша ротація відбулася у складі окружної комісії одномандатного округу № 187 у Хмельницькому. У день голосування нею став керувати член комісії В’ячеслав Білан (суб’єкт подання – політична партія «Наша Україна»). Хоча квота голови у цій комісії припадає партії "УДАР Віталія Кличка". Відповідного рішення ЦВК з цього приводу на сайті Центрвиборчкому не оприлюднено.

Крім того, 25 жовтня відбулися зміни у складі комісій одномандатних виборчих округів: № 188 з центром у Хмельницькому (Юлію Назаревич у зв’язку з внесенням подання від політичної партії «НОВА ПОЛІТИКА» замінив Олег Сокол-Кітаєв), № 189 з центром у Красилові (Андрія Шаховала у зв’язку з внесенням від Української партії «Зелена планета» змінила Світлана Чернявська).

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.
У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website: http://oporaua.org/                                                                                                                        
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)