Прихильники Олеся Довгого  намагались зірвати проведення акції активістів м . Знам’янки, спрямованої  проти підкупу виборців кандидатом кандидатом.

18 жовтня о 16.00 в м. Знам'янка на площі Героїв відбулася Акція «За чесні вибори в 102 окрузі», організована місцевими активістами. В акції прийняли участь відомі журналісти Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук; бійці АТО та громадські активісти. Долучилися до заходу й кандидати по 102 виборчому округу Кучер О. І. – самовисуванець; Лаврусь А. М. - самовисуванець; Рудницький О. В. – суб’єкт висування партія «Воля»; Самородченко С. М. - суб’єкт висування партія «Блок лівих сил України»; Стрижак М.І. – самовисування; Тетяниченко В.А. – суб’єкт висування Радикальна Партія Олега Ляшка.

На акцію з Олександрівки прибув автобус з прихильниками кандидата-самовисуванця Олеся Довгого. За словами місцевих учасників акції, від гостей відчувався запах алкоголю. У ході заходу прибічники О. Довгого намагались зчинити бійку та кинули декілька яєць. Присутні правоохоронці швидко зупинили конфлікт. Але активісти продовжили провокації і почали скандувати: «Олесь!». На неодноразові заклики журналіста М. Найєма, вийти комусь до мікрофону – сміливців не знайшлося.

Активісти Знам’янського об’єднання Майдан, закидали прихильників О.С. Довгого листівками з зображенням самого кандидата на фоні двухсотгривневої банкноти, які символізують підкупи виборців кандидатом О. Довгим.

Kirov Sprotiv 1 Kirov Sprotiv 7

Kirov Sprotiv 8 Kirov Sprotiv 5

Як відомо, С. Заліщук, С. Лещенко та М. Найєм балотуються до Верховної Ради за виборчим списком «Блоку Петра Порошенка» - № 18, 19, 20 відповідно. С. Заліщук – координатор руху «Чесно», С. Лещенко – журналіст, заступник головного редактора інтернет-видання «Українська правда» (станом на вересень 2014 р.), М. Найєм – журналіст, з 2013 року працює на Громадському телебаченні, але неодноразово заявляв, що не займається журналістикою, поки веде політичну діяльність. Всі троє кандидатів балотуються вперше.

Раніше ОПОРА вже повідомляла про проведення у м. Знам’янка акцій, направлених на боротьбу з підкупом виборців.

 

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.