Друковані агітаційні матеріали на користь кандидата у депутати у виборчому окрузі № 103 (Центр: місто Олександрія) Анатолія Дорофеєва, розміщуються у місцях, не визначених органами місцевого самоврядування.

Зокрема, у м. Долинська Кіровоградської області, агітаційні матеріали кандидата розклеєні на опорах електромережі, на об’єктах незавершеного будівництва, на деревах та об’єктах приватної власності. Вимоги рішення Долинської міської ради «Про визначення місць для розміщення матеріалів передвиборчої агітації» не дотримано.

Також агітаційна продукція А. Дорофеева розміщується на опорах електромереж і деревах у м. Олександрія.

 Kirov 103 Dereva agitacia 4 Kirov 103 Dereva agitacia 2 

Відповідно до чинного законодавства, передвиборча агітація може проводитися у формі розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами.

Місця для розміщення агітаційних матеріалів на період проведення позачергових виборів до Верховної Ради України визначаються рішеннями органів місцевого самоврядування. Такими місцями є дошки оголошень і об’яв та тумби.

А. Дорофеев генеральний директор, ТОВ "Агродар ЛТД", безпартійний, балотується шляхом самовисування.  

У попередніх матеріалах ОПОРА вже описувала порушення кандидатами благоустрою міста.

 

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області

 

За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.