Агітаційну листівку кандидата у депутати від «Народного фронту» в одномандатному виборному окрузі №68 Олександра Довгоша зафіксовано на вхідних дверях Великодобронської сільської ради Ужгородського району.

Разом з агітаційною листівкою – анонс про зустріч кандидата із виборцями у приміщенні цієї сільської ради.

Згідно з законодавством України розміщення агітаційних матеріалів на приміщеннях органів місцевого самоврядування та агітація кандидатів у таких приміщеннях заборонена.

zakarpattja 10 10 zakarpattja 1 10 10

У коментарі ОПОРІ сільський голова Великої Доброні Золтан Сільваші зазначив, що зустріч кандидата проходила у сільському клубі, який розташований на 2 поверсі приміщення сільради. З його слів, клуб – це не адмінприміщення, там депутати сільради не проводять засідань.

Щодо появи друкованого матеріалу агітації на вході, Золтан Сільваші сказав: листівки приклеїли агітатори кандидата, працівники сільської ради до цього відношення не мають. До організації зустрічі у сільраді також не мають відношення, лише надали приміщення клубу на прохання кандидата провести зустріч із виборцями.

Кандидат Олександр Довгош пообіцяв надати спостерігачу ОПОРИ коментар із цього приводу, однак протягом кількох днів так цього і не зробив.

Згідно з частиною 3 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», забороняється використання приміщень органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі.

Згідно з частиною 5 статті 74 цього ж Закону, забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.