На Ігренському ринку продавці у агітаційному одязі за Якова Безбаха продавали каструлі за цінами виробника, що є непрямим підкупом виборців.

В місті Дніпропетровськ на території виборчого округу № 24 (Центр: місто Дніпропетровськ, Самарський район. ОВО включає: Індустріальний район, частина Самарського району міста Дніпропетровськ) продавці Ігренського ринку у накидках агітаторів за Якова Безбаха продавали каструлі та залізні миски.

Посуд продавався за ціною заводу виробника, тому торгівля йшла досить швидко. Товар був розпроданий приблизно за 2 години.

Dnipropetrovsk yak zaroblyalu golosu

Відповідно до ст.74 п.14 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Яків Безбах зареєстрований в ЦВК кандидатом в народні депутати по виборчому округу № 24. Нині член фракції "Партії регіонів", у 2012 році обирався по тому ж округу. До обрання у Верховну Раду Яків Безбах працював на різних посадах в "Інтерпайп НТЗ", яке належить Віктору Пінчуку.

За коментарями звертайтеся:
Анна Дзюра – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380969204820
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora