Деякі текстові документи із передвиборними програмами кандидатів у депутати від шести одномандатних виборчих округів Закарпаття, які оприлюдненні на офіційному сайті ЦВК, створені на одному комп’ютері.

При цьому мова йде про різних кандидатів на різних округах від різних політичних сил.

Такий факт спостерігачі ОПОРИ з`ясували, завантаживши документи «Word» із сайту ЦВК та переглянувши розділ «Властивості документа».

Створення різних документів на одному комп’ютері виглядає цілком логічним, якщо різні кандидати на шести округах висунуті від однієї політичної сили.

Наприклад, документи «Word» із текстами передвиборних програм кандидатів «Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» на одномандатних виборчих округах № 68, 69, 70, 71, 72 створені на одному комп’ютері, про що свідчить інформація у властивостях документів – в рядку «заклад» в усіх документах назва «Grizli777».

Програми кандидатів від «Батьківщини» в округах № 69, 71, 72, згідно з інформацією у властивостях документа «Word», створені автором «БЮТ» та закладом «БЮТ».

А от в інформації про кандидата від «Батьківщини» на одномандатному виборчому окрузі 68 Сергія Кисиличина у документі вказується – автор: «Сегій Кисиличин»;  заклад: «INDEX BANK».

Такі ж дані щодо створення документу «Word» вказуються у програмі кандидата на окрузі 70 від «Радикальної партії Олега Ляшка» Василя Гуцала. Тобто, тексти програм двох кандидатів на двох різних округах, ймовірно, набиралися на одному комп’ютері.

У текстовому документі «Word» із програмою кандидата на окрузі № 68 Віктора Щадея (самовисуванець) такі властивості: автор: «User», заклад:  «NSNU».

Такі ж дані вказані у властивостях документу передвиборної програми кандидата на одномандатному виборчому окрузі № 71 Павла Балоги (самовисуванець). Тобто, тексти програм двох кандидатів на двох різних округах, ймовірно, набиралися на одному комп’ютері.

У текстовому документі «Word» із програмою кандидата на окрузі № 68 Роберта Горвата (партія «Блок Петра Порошенка») такі властивості: автор: «Alex», заклад: «Computer».

Такі ж дані вказані у властивостях документу передвиборної програми кандидата на цьому ж окрузі Євгена Агости (самовисуванець). Тобто, тексти програм двох кандидатів округу, ймовірно, набиралися на одному комп’ютері.

foto 07 10 Zakarpattya Programu foto 07 10 Zakarpattya Programu1

foto 07 10 Zakarpattya Programu2 foto 07 10 Zakarpattya Programu3

foto 07 10 Zakarpattya Programu4 foto 07 10 Zakarpattya Programu5

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир,
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora