Вночі з 4 на 5 жовтня невідомі пошкодили двосторонній агітаційний білборд кандидата у народні депутати, діючого нардепа Михайла Поплавського в смт. Голованівськ Кіровоградської області (101 ОВО, центр - см. Голованівськ, Гайворонський, Голованівський, Маловисківський, Новоархангельський, Новомиргородський, Ульяновський райони)

Білборд, розміщений кілька днів тому, містить надпис: «Все для миру, все для перемоги. Михайло Поплавський». Вранці 5 вересня обидві сторони білборда виявились обписаними чорною фарбою.

Михайло Поплавський вперше балотувався у Верховну раду у 1998 році , після невдалої спроби пішов у депутати у 2002 році та переміг у виборчому окрузі № 101 (Центр – смт Голованівськ. Включає: Вільшанський, Гайворонський, Добровеличківський, Новоархангельський, Ульянівський райони). Спочатку потрапив до фракції у ВР «Єдина Україна», далі -  «Трудова Україна». У 2012-му році знову спробував стати депутатом від ПР в окрузі № 91 (Центр: селище міського типу Макарів. ОВО включає: місто Фастів, Макарівський, Фастівський райони, частина Києво-Святошинського, частина Сквирського районів). Після програшу не припинив спроб потрапити до парламенту і взяв участь у довиборах у грудні 2013 року як самовисуванець по ОВО № 194 (Центр: місто Черкаси, Придніпровський район. ОВО включає: Придніпровський район, частина Соснівського району міста Черкас). Незважаючи на чисельні порушення, зафіксовані як спостерігачами ОПОРИ, так і іншими суб’єктами виборчого процесу, 15 січня Михайло Поплавський став народним депутатом. А вже наступного дня, 16 січня, нардеп проголосував за “диктаторські закони” Януковича.

Kirov poshkodjeniy poplavskiy 1 Kirov poshkodjeniy poplavskiy 3

Окрім білбордів Михайла Поплавського, раніше на Кіровоградщині пошкодили білборди кандидата у народні депутати Олеся Довгого

Нагадуємо, що згідно з п.6 ч.2 ст.68 та ч.25 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: псування білбордів та сітілайтів можна кваліфікувати як порушення виборчого права (перешкоджання реалізації виборчого права суб’єктом виборчого процесу).

 

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora