Інформація про кандидатів містить розбіжності у передвиборчих програмах. Запозичені гасла, місця народження, і навіть стать.

На сайті ЦВК у відомостях про кандидата в народні депутати Гладченко Віталія Михайловича зазначена інформація про те, що він є уродженцем села Видвиженець Новомосковського району Дніпропетровської області.

У своїй передвиборчій програмі кандидат пише «Я йду на вибори народних депутатів України по 37 округу рідних для мене місць. Тут я народився, виріс, живу та працюю зараз, і як ніхто інший добре знаю всі проблеми цих районів».

ОВО №37 включає в себе частину Інгулецького і частину Тернівського районів міста Кривого Рогу, Апостолівський, Криворізький, Софіївський та Широківський райони. Новомосковський район входить до округу № 38.

Кандидат у народні депутати Цуркан Олег Валерійович (ОВО №37) зареєстрований як самовисуванець. Є членом Соціалістичної партії України, яка не бере участь у виборчих перегонах. У своїй передвиборчій програмі О.Цуркан використовує гасло «Людина-понад усе». Це гасло зазначене на сайті Соціалістичної партії, також ним користується Блок лівих сил, кандидати від якого балотуються в народні депутати України.  

Виборчі програми кандидатів ОВО №33, які оприлюднені на сайті ЦВК, містять друкарські помилки та копіпаст. Це призводить до комічнихситуацій: невизначеність статевої приналежності кандидатів, спотворений текст, який унеможливлює нормальне сприйняття викладених тезів.

Так, передвиборча програма кандидата Авраменко Лілії Володимирівни (Політична партія "Опозиційний блок"), написана від чоловічого роду: "Я впевнений, що вся діяльність народного депутата повинна бути прозорою та знаходитись під постійним контролем" - наголошує кандидат у першому абзаці своєї програми.

Передвиборча програма Усова Костянтина Глібовича (Партія «Блок Петра Порошенка») є  текстом без пробілів, із "поламаним" форматуванням та незрозумілим поділом на абзаци.

За коментарями звертайтеся:
Анна Дзюра,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380969204820
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora